2013-08-24

Kriget mot kvinnliga chefer

Angeles Bermudez-Svankvist är på väg att bli ännu ett offer för patriarkatets krig mot kvinnor med makt.

Att kvinnor på generaldirektörsposter länge har varit en nagel i ögat på landets alla miljoner kvinnohatande män är ingen hemlighet. Att Bermudez-Svankvist dessutom varit den näst högst betalda av alla generaldirektörer har såklart gjort saken etter värre.

Genom att rota i Bermudez-Svankvists mobilräkningar har patriarkatets journalister nu äntligen hittat ett sätt att komma åt henne. Under den falska förevändningen att man bekymrar sig för slöseri med vad man kallar för "skattebetalarnas pengar", har man nu funnit ett verktyg för att oskadliggöra ännu en kvinnlig generaldirektör.

Patriarkatet lär få som det vill, även den här gången. Bermudez-Svankvist kommer få sparken och ersättas av en man, fast besluten att upprätthålla den skyhöga arbetslösheten, inte minst bland de kvinnor man önskar hålla kort på arbetsmarknaden.

Som av en händelse går den öppet rasistiske Jimmie Åkesson samtidigt till offensiv, och den här gången är det kvinnornas röster han hoppas erövra. Kvinnans underkastelse skall säkras på alla fronter; i sängen, på arbetsmarknaden och nu även i vallokalen.
Sk, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, DN8, DN9, SR1, SR2, SR3, SR4, SR5, SR6, SR7, SR8, SR9, SR10, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, Ab1, Ab2, Ab3, Ab4, Ab5

3 kommentarer:

Axel sa...

det är så dumt, att det egentligen inte ska bemötas.

Att Angeles får sparken beror inte på att hon är kvinna eller invandrare, utan på att hon saknar kompetens och resultat.

En tandläkare som chef för Sveriges viktigaste myndighet???

Hon och hennes myndighet är oerhört långt från målet: att förmedla arbeten

Anonym sa...

Det var det mest korkade ag läst - och troligen det mest korkade ag någonsin kommer att läsa.

Anonym sa...

Hon fick jobbet för att hon är moderat.
Det var nog en stor chock för regeringen att hon vägrade gå trots
styrelsens missnöje.
Hon trodde nog själv att hennes partitillhörighet skulle rädda henne...