2013-03-20

Rasbiologen Billström

Hur Tobias Billström kunnat avancera till minister är ett mysterium. Förvisso är det som en del av en mörkblå högerregering i allians med Sverigedemokraterna han blivit statsråd, därtill i sällskap med krigsförbrytaren Carl Bildt, men Billströms övertramp har ändå passerat alla gränser.

Billström har inte bara uttryckt sin stöd för massdeportationer av papperslösa flyktingar inom det skamliga Revaprojektet, trots att han är väl medveten om att de går en framtid av tortyr och förföljelse till mötes. Han har dessutom med all önskvärd tydlighet demonstrerat sin totala känslokyla genom att på det mest skamliga av sätt avfärda och förminska de förtryckta flyktingar som söker sig till Sverige genom att beskriva dem i termer av "volymer".

De historiska parallellerna är nedslående, Billström skulle naturligtvis inte reducera sina egna familjemedlemmar till "volymer", däremot ligger det helt i linje med hur fascisterna fyllde boskapsvagnar med röda oppositionella och HBTQ-aktivister med slutdestination Auschwitz.

När nu Billström fiskar i grumliga vatten genom att i sann rasbiologisk anda försöka kategorisera invandrare i "ariska" termer av hår- och ögonfärg är alla anständighetens gränser passerade. Forskningen visar att människor världen över är identiska, ändå väljer Billström att klänga sig fast vid de rasbiologiska och frenologiska föreställningar som vi trodde en gång för alla hade hamnat på historiens soptipp.

Den öppet rasistiske Tobias Billström måste avgå nu!

SR1, SR2, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, SvD11, SvD12

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gissar att detta är ironi men man vet faktiskt aldrig längre.

L-G Engström sa...

I anständighetens namn kanske man skall fokusera på vad han menade inte vad han sa, för att citera ett gammalt juornalistiskt rättesnöre.
Hela denna moralpsykos är absurd.

LG Engström sa...

Det märkligaste av allt är att det finns så många journalister och politiker som vill visa sin egen okunskap om svenska idiom. För 'blond och blåögd' har i korsord under senaste 50 åren funnits med att fylla i fyra rutor - 'naiv' har varit rätta svaret. Så rasistiskt? Icke