2013-03-27

Abrahamsson köpt av porrindustrin

En av högerns mest mörkblå riksdagsledamöter, Svenska dagbladets högerreaktionära tidigare ledarskribent Maria Abrahamsson, anmäler sig själv för innehav av barnporr. Bakom denna till synes förvirrade handling återfinns en synnerligen kalkylerad och lömsk klassisk högerstrategi:

Abrahamsson vill nämligen genom sitt förlöjligande av rättsväsendet såväl urholka lagen som stötta högerns uppbackare inom den globala och kvinnohatande porrindustrin. På sin blogg medger Abrahamsson själv att hon på detta vis vill reducera den i DN återgivna könsmaktsordningskritiska och antirasistiska konst som Tala Madani - en feministisk konstnär med rötter i den muslimska världen - skapar till barnporr.

Abrahamsson hoppas genom denna islamofobiska handling inte bara slå ett slag för såväl patriarkatet och misstänkliggöra feminismen - nej, Abrahamssons bevekelsegrunder är lömskare än så. Genom att på detta sätt missbruka rättsväsendet hoppas hon sända en signal att den heteronormativa och kvinnoförnedrande konstnärliga avart som kvinnohatande mansnätverk runtom i världen idoliserar skulle vara socialt acceptabel.

Maria Abrahamsson borde skämmas!

1 kommentar:

Anonym sa...

Med sådana vänner behöver man inga
==================================
fiender.
========

Jag instämmer i stort sett med er uppfattning i sak om Maria Abrahamssons politiska linje.
Hon har fått mig att se rött många ggr, främst genom sin antifeministiskt och "blame-the-victom-präglade", utrerat nyliberala samt reaktionära argumentation.

MEN...: era formuleringar om Abrahamssons fantastiska lömskhet framstår komiska för mig. : D
Man undrar hur den sortens formuleringar låter sig förenas med seriös politisk debatt. Men det är alltid intressant med någonting som inte låter som allt annat, och underhållningsvärdet kan inte överskattas. Hade det bara varit denna komiska stilistik hade det kanske gått att svälja.

Men att hon skulle vara "köpt" är verkligen att gå för långt. Där gick ni över gränsen till att bli konspirationsteoretiker. Har ni tänkt på att köpt faktiskt betyder att man får betalt, icke blott går ett visst intresses ärenden? Är det en del av extremvänsterliturgin
att med jämna mellanrum anklaga antagonister för att vara köpta?
Att inte kunna ogilla en persons åskådning och åsikter, utan att samtidigt misstänka vederbörande för konkreta moraliska eller juridiska överträdelser; är ett sätt att göra sig själv irrelevant i debatten.

Läser man föregående inlägg där ni hyllar Nordkorea,
blir man mörkrädd. Ni har väl er egen definition av demokrati, som inte inkluderar fria val. Men tror ni ens att Nordkorea är jämlikt, mer än till namnet?
De sjukskrivnas paradis kanske?
Är det för att ni tror alla media om att vara köpta, som ni har missat den extrema misären i dagens Nordkorea?
Hur kul är kombinationen
kärnvapen och svält, och kan det finnas något samband mellan dessa?

De berömda halmdockorna får ni gärna berätta mer om, samt visa bilder, utifall dockorna existerar i konkret, icke blott metaforisk, mening.

Bloggens fantasifulla titel tilltalar mig. Vill gärna veta om det var någonting särskilt som kom er att tänka på just lingon; men framförallt undrar jag vad just ni blivit kränkta av och hur ni tolkar det politiskt. Vidare undrar jag om ni ser mycket positivt på den allmänna kränkthetstrenden, eftersom ni låter ordet "kränkta" sätta sin prägel på titeln?

Jag röstade på Vänsterpartiet; och nu är jag självklart nyfiken på huruvida det gör mig till förrädare? Borde jag ha röstat på KPML(r)? Finns det ett parti i dagens Sverige som har Nordkorea som förebild?

Med vänlig hälsning,
Solgerd