2013-07-26

Bildt ute efter Eritreas olja

Krigsförbrytaren Carl Bildt har träffat företrädare för den eritreanska regimen, rapporterar Bonniermedia idag.

Bildts spinndoktorer har naturligtvis passat på att läcka denna information för att ge skenet av att Sveriges högerregim arbetar för att få Dawit Isaak frigiven, för att på så sätt försöka förbättra sin skamfilade image.

En antiimperialist som Isaak är dock inte vatten värd för en krigsförbrytare som Bildt. De samtal som Sveriges profithungrige utrikesminister har fört med den eritreanska imperialistregimen har gissningsvis berört avsevärt mer lukrativa ämnen. För den som är kapabel att läsa mellan raderna är det nämligen uppenbart att vad Carl Bildt i själva verket är ute efter är oljefyndigheterna på Afrikas horn.

Att utrikesministern är skyldig till krigsförbrytelser i Sudan och Etiopien är välkänt, så också att han är medorganisatör till de kolonialkrig som bedrivs i Afrika för att plundra kontinenten på dess uranfyndigheter. Detta är emellertid inte nog för Bildts profithunger, nu vill han utöka sin neokolonialism till Eritrea. Och som den fullständigt samvetslösa person han är gör han det med Dawit Isaak som ursäkt!

Ab1, Ab2, DN1, LT1, LT2, NSk1, NSk2, NSk3, NSk4, Sk1, Sk2, Sk3, Sk4, Sk5, Sk6, SR1, SR2, SvD1 SvD2

Inga kommentarer: