2012-08-25

En kolonialherres död

Neil Armstrong - mannen som återuppväckte de kolonialistiska idealen - är död. Likt en världsrymdens Pizarro eller Cortez dödade han en gång för alla de postkoloniala idealen och hoppet om fred och solidaritet då han 1969 placerade det imperialistiska stjärnbaneret på månens yta. En chockerad omvärld fick därmed plötsligt, genom denna imperialistiska akt, se hur de amerikanska krigshetsarna återuppväckte de unkna koloniala ideal som man vid denna tid hade trott sedan länge var döda och begravda.

Genom detta koloniala försök att göra månen till Amerikas femtioförsta delstat hoppades man öppna upp en ny värld för hänsynslös exploatering, rovdrift och såklart missilbaser. Baser från vilka man med atomvapen hoppades omintetgöra de revolutionära idealen en gång för alla.

Av olika anledningar kom som tur var denna andra koloniala våg emellertid av sig, och nu är även dess härförare Neil Armstrong död. Låt oss alla hoppas att denne kolonialherres frånfälle blir början på en ny era av fred, solidaritet och revolution. Låt oss alla hoppas att den rymdkolonialism som under 60- och 70-talen lämnade mänskligheten med en fadd smak i munnen nu en gång för alla är över, och att vi slipper fler krigshetsande neokolonialherrar som Armstrong.
DN1, DN2, DN3, DN4, Ab1, Exp1, SR1, SvD1, SvD2, VG1, VG2, DB1, JP1

10 kommentarer:

Raffa sa...

Wow, du är verkligen sinnessjuk :-)

Anonym sa...

vilken jävla dåre skrev det första inlägget? jävla as. avundsjuka dåre som är helt misslyckad, visa respekt för riktigt arbete och prestation. vilket du ditt jvla as aldrig har gjort med tanke på ditt sinnesjjuka inlägg, dåe passa dig för fan.

Anonym sa...

Jag har ingen aning om vad ni röker eller dricker, men kan inte annat än inse att det måste finnas något som verkligen driver fram en djup paranoia där.

Du använder dig av substantiv och adjektiv från en död era som hör dinosaurierna till. Märkligt hur kommunister alltid låter som en repad skiva. Inget nytt. Inget som ger intryck om att man tänkt. Inget intelligent. Bara skrämmande röd propaganda.

Nu får ni ursäkta mig, men jag ska iväg och kräkas.

Röda lingon sa...

Beklämmande att se hur kolonialismens apologeter fortfarande är aktiva i Sverige 2012.

Anonym sa...

Men likväl. Var det inte en cool sak att flyga till månen?

Röda lingon sa...

I väst fann man det säkert säkert "coolt" att åka till såväl Afrika som Sydamerika.

Huruvida lokalbefolkningen uppfattade på samma sätt förtäljer emellertid icke de koloniala historieskrivarna.

Anonym sa...

Lokalbefolkning på månen. Nu blev det väl fel?

Anonym sa...

Vilket jävla skitsnack. Menar du att det fanns indianer på månen också? Som blev exploaterade? Och om USA var ett imperium, vad fan var då inte Sovjet?! Jävla hyckleri.

Anonym sa...

"Huruvida lokalbefolkningen uppfattade på samma sätt förtäljer emellertid icke de koloniala historieskrivarna."

Lokalbefolknignen på månen? hahahahahahhaha....är det här en skämtblogg? Förresten, kan du väl också passa på att hävda att månladningen var fejkad: *the truth is out there*

Anonym sa...

Jag är förresten säker på att de svarta afrikaner som sålde andra svarta afrikaner i slaveri till vita tyckte att kolonialismen var toppen. De tjänade ju fett med cash. Så meningarna var säkert delade.