2013-07-27

Koptisk kontrarevolution

Glädjen från Tahrirtorget har förbytts till sorg.

Det var arbetarnas ilska, feministrörelsens trötthet på de patriarkala strukturerna och HBTQ-rörelsens passion som gav den egyptiska revolutionen dess glöd, den energi som gav folket styrkan att mot alla odds lyckas störta den av USA-imperalismen understödda härskarklassen! Men efter att Mursis folkfrontsregering hade kommit till makten gick allting fel.

Egyptens folk skulle bestraffas för sin fräckhet, var nu den konsensus som snabbt infann sig i Bilderberggruppens korridorer. Man började pumpa ut skräckpropaganda för att avskräcka de dollarstinna turisterna från att återvända till Egypten. Den egyptiska regeringen tvingades krypa till IMF och ta lån till ockerräntor, utformade för att tvinga det egyptiska folket till underkastelse. Och liksom i Chile under Allende invaderade CIA-agenter likt Bibelns gräshoppor landet för att undergräva folkrevolutionen.

CIA-agenterna hade här stor hjälp av den stora gruppen femtekolonnare i landet, nämligen kopterna. Dessa kristna imperialister stod bokstavligt talat i kö för att låta sig intervjuas av imperialismens propagandamegafoner. Med tårdrypande snyftreportage om påstådda övergrepp ville man därmed måla upp en bild av ett land härjat av så kallad "islamistisk" fundamentalism, och därmed undergräva den egyptiska folkresningens legitimitet.

Liksom i Chile 1973 fick man till slut som man ville. Revolutionen ligger i spillror och USA-imperialismens företrädare härskar återigen över landet. Egyptens olja och naturgas kan återigen till underpris exporteras till profithungrande dollarkapitalister och USA-imperialismens lokala företrädare, nämligen den olagliga sionistregimen i Jerusalem.

SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SvD10, SvD11, SvD12, DN1, DN2, Ab1, Ab2, Ab3, SR1, SR2, SR3, SR4, SR5, SR6, SR7, SR8, SR9, Sk, NSk, LT

8 kommentarer:

Harry Harrysson sa...

Ursäkta mej, men även en 60-årig akademiker har ingen aning om vad ditt sammelsurium handlar om. Men självklart med en ren nazistisk eftersläng.

Har du inte hört att Israel har hittat massor av både gas och olja, och Egypten vill snart köpa. Har du inte sett att både Egypten och andra länder som Saudier, Iran har nått sin peakproduktion av olja, snart kan EU bara köpa från Israel, som de gör sitt bästa att antagonisera.

Läs lite fakta, fantisera inte enbart.

Röda lingon sa...

Ytterligare hatinlägg från Israellobbyn kommer att anmälas!

Harry Harrysson sa...

Ja, klara verifierbara fakta är "hat" från extremvästern. Till vem ska du anmäla vad? Är klara fakta så föraktfulla för dej? Läs t.ex. http://israelisverige.info/?p=15398 och besvara varje punkt om du kan. Att enbart skrika är inte särskilt övertygande.

Dag Selander sa...

Skulle kopterna agera av någon annan anledning än hur de förföljs av islamisterna?

Vad är kriterierna för ett s.k. "hatinlägg"?

Anonym sa...


Ovanstående artikel är sanningen och fakta. Inget "hatinlägg"

Håkan sa...

Om detta är "sanningen och fakta", så skulle jag inte vilja läsa ett debattinlägg från din penna.

PS. Israel importerar inte längre naturgas från Egypten, eftersom dina "folkfrontskämpar" (resten av världen kallar dem terrorister) lyckades spränga gaspipelinen - 19 försök tror jag att de behövde för att lyckas...

Harry Harrysson sa...

Det är trivialt att slippa läsa några debattinlägg. Länken jag gav innehåller länkar till originalfakta, läs där.
Läser man enbart kommunistiskt rödvinklade väl filtrerade och skruvade fakta, och sen ger det ett eget extra filter så finns det faktiskt känsliga hjärnor som tror på eländet utan att verifiera hur konstigt det än är!

Harry Harrysson sa...

Kan ju tillägga att det är Jordanien som blivit lidande på att terroristerna i Egypten sprängt ledningar. Israel klarar sig alltid, Jordanien levde nästan helt på den egyptiska gasen. Det är som det alltid har varit - det våldsamma är kriget arab mot arab. Israel är en liten bisak även om de får störst rubriker i västmedia. Jordanien blir den första som får köpa gas från de förfärliga israelerna.