2012-09-23

Kapitalismen är döende

Att kapitalismen som sådan ligger i dödsryckningar har varit uppenbart i flera år nu. Dagens nyhetsflöde förmedlar emellertid de glädjande nyheterna om att det inte bara är kapitalismen som är döende, utan även kapitalisterna själva.

Nyheterna om Maths O Sundqvists död och Stefan Jacobys stroke är glädjande nyheter för Sveriges arbetare, som fått se så många av sina kamrater krossas i det brutala kapitalistiska maskineri som mörkermän som Sundqvist och Jacoby orkestrerat.

Det förtryck och den avhumanisering av arbetare som i decennier ostört fått pågå vid Volvos löpande band är väldokumenterat av arbetarrörelsen, inte minst genom pionjärer som Fria Proteaterns musikaliska tolkningar. Riskkapitalister som Sundqvist å sin sida lämnar alltid ett pärlband av sparkade medarbetare och gynnade bemanningsföretagare efter sig där de så hänsynslöst gått fram.

Våra fallna kamrater jublar idag i sin arbetarhimmel!

SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SvD6, SvD7, SvD8, SvD9, SR1, SR2, GP1, GP2, GP3, GP4

4 kommentarer:

Anonym sa...

Sen att Mats var ett lysande exempel på en entreprenör som visade hur man tar hand om sina anställda, som undvek att låta folk gå när alla andra tyckte det var dags osv, är förstås inget du vet något om. Antagligen är du inte ens intresserad av hur saker egentligen ligger till eftersom du har din svartvita världsbild så härligt klar för dig.

Men låt mig då påpeka att Mats var en bra människa. Han jobbade sig upp, men glömde aldrig varifrån han kom. Han skapade jobb i glesbygden, han ägnade sig åt välgörenhet, han var en god vän till många. Han är särskilt omtyckt av de som fått chans att träffa honom, och de som jobbat i hans företag.

Hur motiverar du ditt påhopp på kapitalismen? Tycker du att det är dåligt för människor? Bryr du dig om människor? Det verkar inte så, när du i en svår stund för de sörjande kommer med sådant här dravel. Det är fullkomligt respektlöst och inhumant. Du verkar knappast vara en människa som besitter någon som helst empatisk förmåga. Ett litet tips blir därför att du nog gör din egen sakfråga en stor tjänst bara genom att hålla käften i fortsättningen. Ingen kan ta en sån fjant på allvar.

Röda lingon sa...

Att det i ett kapitalististiskt system som länge fått härja ostört uppstår en klass av överlöpare, vilka är institutionaliserade och har internaliserat kapitalismens människofientliga mekanismer, är sorgligt men inte förvånande. Det är därför revolutionen är den demokratiska vänsters övergripande mål!

Anonym sa...

Sök hjälp. På riktigt.

Anonym sa...

Instämmer med föregående inlägg...
Sök hjälp!! Det finns också en verklighet....