2012-09-27

Äntligen berikas Sverige

Den svenska inskränktheten tycks äntligen vara på väg att eroderas. I Fittja är böneutrop från minareten på väg att bli verklighet, och kyrkklockornas dån som minner om forna mörka tider av korståg och imperialism tycks äntligen vara på väg att få konkurrens från ett nytt och fräscht inslag i stadsbilden.

Givetvis kan vi vänta oss det vanliga gnället från den lilla skara extremister som envist står fast vid sitt motstånd mot mångkulturens rikedom, och dag ut och dag in fyller våra kommentarsfält med hatpropaganda, driver rasistiska bloggar och vältrar sig i hatpropaganda på det nazistiska Flashback.

I det långa loppet är de chanslösa. Hur högt de än väsnas hörs minaretens kärleksbudskap högre.

SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SR, GP

8 kommentarer:

Anonym sa...

Du är ju oerhört naiv i din inställning till islam. Ett verkligt "kärleksbudskap" kan endast vara det som är uttryck för humanitet och tolerans och andlig frihet. Inget av dessa faktorer finner du inom islam.

Hasse sa...

Sverigedemokraternas valkampanj börjar tidigt. Och som vanligt är det andra partiers företrädare som gör grovjobbet. :)

Röda lingon sa...

Hasse: Rasistiska hatkommentarer undanbedes!

Anonym sa...

Ja du, vad ska man säga? 1/ när du säger att de som är mot ngt, i detta fall böneutrop, och kanske radikal islam, är nazistiska, är det inte du som beter dig som en nazist i detta fall?
2/ islams kärleksbudskap har vi exempel av varje dag: förtryck och mord av kristna i de islamska länderna, samt uttryck som "behead those who insult islam". ¨
...Det är kärlek det, tycker du?

Anonym sa...

Ja , jag instämmer med Dig: hatkommentarer är ju verkligen hemska. Ta till exempel din egen, du: "den svenska inskränktheten", "nazistisk".... Ärligt talat borde du nog göra en självgranskning, för jag tror du är värre än de du anklagar. Jag bor här och jag tycker Sverige är fint, och skall ha kvar sin identitet som funnits i flera sekler. MVH, en utländsk medborgare som respekterar Sverige och svenskarna.

Anonym sa...

WTF

Nej du... man kom till Sverige för tio år sedan, gillade det man såg och ville leva här.

Kort efter kom chocken: "hedersmord", hot, hat i pressen. Sedan kom hot och hatiska kommentarer från islamister när vi KVINNOR, icke svenska och icke muslimer, sa vad vi tyckte om samhälleliga problem. Det där med jämställdshetsgrejen blev för mycket för två av dem, som blev så sura och skrek att läraren fick agera fotbollsdomare under en lektion.

Jag kom hit för jag var dödstrött på radikala katoliker. Jag vill inte ha sån "religion" (läs islam... och inte några andra reltioner, för den delen) i min närhet, tack. Jag vill inte bli störd varken av 1600talets kyrkoklockor eller 1600talets minaretskrik, tack.

Och nej, jag skriker inte åt mina grannar, heller.

Anonym sa...

Personligen tycker jag inte vi ska ha vare sig böneutrop eller kyrkklockor som ett vardagsinslag. Vi lever i ett sekulariserat land och allt fler tar avstånd från religion. Varför det skulle vara så speciellt och berikande med en man som gastar i en mikrofon förstår jag inte. Inte heller ser jag det som så häftigt med kyrkklockor och skrikande i kör flera gånger om dagen.

Självklart ska alla människor få ha sina lokaler för bön, få klä sig enligt sin tro/vilja samt kunna uttrycka sin mening i de frågor de anser vara viktiga. Det negativa anser jag är att vi istället för att gå framåt och tar bort kyrkoklockornas skrän så inför vi mer oljud och tar flera steg tillbaka.

Tycker inte att religionsfrihet ska behöva innebära att människor ska behöva tvingas lyssna på skrän dagen lång. Alla ska respekteras.

Gubben sa...

Inte begriper jag vad folk är så rädda för... En snäll farbror som ropar, ja, nästan sjunger, från ett torn! De skulle bara höra min kärring gå igång varenda morgon!