2012-09-24

Lööf vill bli Sveriges Thatcher

Centerns ultranyliberala partiledare Annie Lööf slår idag ett slag för vad hon kallar en effektivare Arbetsförmedling. Genom privata arbetsförmedlingar och genom att ytterligare dra åt de redan drakoniskt hårt åtdragna tumskruvarna, medelst sänkta bidrag och integritetskränkande kontroller av att de arbetssökande söker jobb, hoppas Annie Lööf omdana Sverige i Thatcheristisk riktning.

Bakom Annie Lööfs falska leende döljer sig ett nyliberalt redskap, uppbackat av de neokonservativa mörkermännens organisation Timbro, som tycker att regeringen Reinfeldts nedmontering av den svenska välfärden går för långsamt. Det är därför av högsta vikt att media börjar ta sin roll på allvar och ägnar mer energi åt att granska Annie Lööfs egentliga agenda. Penningflödena från Timbro kan inte vara alltför svåra att spåra.

SvD

1 kommentar:

Anonym sa...

Det skulle väl vara bra om det fanns fler som vill hjälpa till och matcha, men det får inte bli myndighetsutövning i privat regi. Risken är ju stor att huvudjägare tvingar folk till jobbsituationer som är helt felaktiga bara för att huvudjägaren tjänar pengar.