2012-06-27

CIA vill göra Sudan till nästa Syrien

Innan slaget om Syrien ens är avgjort utbryter nu oroligheter även i Sudan. Efter en tids försök att destabilisera landets legitima styre med CIA-uppviglade demonstrationer försöker nu fascistoida nätaktivister - stödda av bland annat krigsförbrytaren Carl Bildt - provocera fram en släckning av Internet i landet. Släckningen, är planen, skall ge dem en ursäkt till att eskalera konflikten ytterligare.

Syftet är i vanlig ordning olja. Inte bara Sudans egen, utan även den som de kristna religiösa fundamentalisterna i utbrytarstaten Sydsudan önskar transportera via sudanesiska pipelines och hamnar för att finansiera sitt eget dubiösa statsbygge.

Det är därför den demokratiska och fredskämpande vänsterns plikt att hålla ett vakande öga på Sudan den närmaste framtiden. Landet får inte bli ännu ett Syrien!

DN1, DN2, SR

1 kommentar:

Harald sa...

Intressant syn på Syrien. Oljan och dess konfliktskapande egenskap kan jag bara hålla med om.

Tycker dock att du skall vara lite mer försiktig med ordet "fascistoida nätaktivister". Det ger sken av att du inte är så insatt i vad fascismen är och vad den har gjort mot friheten i ex Sydamerika. Vi i Sverige skall vara tacksamma för vår yttrandefrihet som gör att vi kan skriva vad vi tycker. Så är inte fallet i Sudan och var inte i USSR heller, eller i fascistiska Chile under diktaturen (och till viss del inte nu heller...) Det är bra vi kan utnyttja vår rätt, men anser du att de om vill ha samma rätt som vi i Afrika är fascister? I så fall bör då du vara mycket fascistisk som utnyttjar din rätt så här. (se det sista som lite ironi ;-)

Jag kommenterade ditt inlägg på min blogg, med att du skriver ur en annan synvinkel. Jag anser att det är god ton att berätta det för den bloggen jag skriver om

MVH
/Harald
( http://varfor-bli-upprord.blogspot.se/2012/06/informationskrig.html )