2012-06-27

Den carnocentriska förtryckardieten

Köttprofeten Annika Dahlqvists carnocentristiska kostråd är inte bara farliga för jordens ekosystem och Sydamerikas arbetare, som tvingas fly sina hem då djur- och fodernäringen tar ännu mer mark i besittning. Nu visar den sig även vara farlig för de människor som tillämpar den.

Fetma och andra dietrelaterade sjukdomar är en klassfråga. Med dåliga och/eller missvisande kostråd skall arbetarklassens hälsa balanseras på profitens knivsegg. Arbetarklassen, resonerar man, skall vara friska nog att arbeta tills deras kroppar inte orkar längre, därefter skall de dö av så fort som möjligt för att inte belasta kapitalismen med skattekrävande pensionsutbetalningar. Det är i detta ljus den carnocentriska och andropokarnistiska LHCF-dieten och dess profeter skall ses.

Att detta gynnar en andropokarnistisk diskurs bekommer inte den carnocentriska profeten Annica Dahlqvist eller hennes nyliberala tillskyndare. Att såväl manschauvinism som förtryck och misshandel av kvinnor och barn blir resultatet av den andropokarnistiska läran är bara en bieffekt av försöken att hålla arbetarklassen kort.

DN, SvD, SR, GP

4 kommentarer:

Mari Lundin sa...

Ursäkta, men vem är det som propagerar här??!! Jag råder dig att läsa boken MATREVOLUTIONEN av LÄKAREN Andreas Eenfeldt. Är det några som propagerar för sin sak, så är det Livsmedelsverket och läkemedelsindustrin. Tro fasen att de vill att vi ska äta kolhydrater. Kolhydrater HÖJER nämligen blodsockret i kroppen, vilket gör att diabetiker MÅSTE ta Insulin för att balansera blodsockret, och då tjänar läkemedelsindustrin pengar. Livsmedelsverket och matindustrin samarbetar för att få svenska folket att äta s.k nyttigt bröd (som vi oftast köper i affärer). Brödet vi köper innehåller dessutom tillsatser, OCH kohydrater som omvandlas till SOCKER i kroppen. Detta sätter fart på Insulinet som under dagen åker berg-och dalbana i kroppen för att ta hand om dessa kolhydrater. Jag har nu ätit LCHF-kost i 1 vecka. Inte nog med att jag känner mig piggare, men jag har dessutom gått ner 1½ kg i vikt. Min mage har lugnat sig, har haft otroliga problem med magkatarr och sura uppstötningar. Jag är inte längre sugen på sötsaker. Mitt humör är stabilt, jag får inga trötthets-dippar under dagen.
Ni som är emot LCHF, framställer kosten som om den ENBART består av smör och vispgrädde!!! Detta är en FALSK bild av LCHF. Man äter exempelvis, makrill, lax, olivolja, avocado, ägg, broccoli, blomkål, aubergine, svamp, bär(i lagom mängder), spenat,kött,sallad, tomater, gurka, sockerärtor, haricoverts mm.
Man använder sig givetvis också av grädde och smör i matlagningen. Ren grädde och smör är Naturliga fetter, inte en massa processer för att ta bort naturligt fett och tillsätta onaturliga ämnen för kroppen, i dessa lightprodukter.
Jag har inget emot en debatt om olika matdieter eller svältkoster, det är viktigt. Jag råder verkligen alla er som är FÖR lightprodukter t ex, att NI jämför innehållet i dessa produkter med de produkter som är naturligt feta. Ni kommer att bli förvånade. Sen är givetvis valet helt och hållet upp till var och en hur man vill äta. JAG mår i alla fall väldigt bra nu.

Per Wikholm sa...

Men hallå! När blev Annika Dahlqvist någon "köttprofet"? Annika har ALDRIG sagt att vi ska äta MER PROTEIN. Aldrig, never! Hon har sagt att vi ska äta MER FETT.

Vi ska äta smöret istället för att lagra det i ett EU-smörberg. Vi ska äta fettrenderna på köttet istället för att kasta bort dem. Vi ska äta hela kycklingen istället för bara de fettfria, nyckelhålsmärkta kycklingbröstet.

Och fettet kan också komma från vegetabiliska källor som kokosfett, olivolja och rapsolja.

Läs på om LCHF innan du uttalar dig!

Anonym sa...

Är du helt blåst i skallen??? Seriöst, vad har LCHF i Sverige med folket i Sydamerika att göra???

niklasp sa...LCHF betyder Low Carb, High Fat.


Det betyder inte att man skall äta mer protein eller kött jämfört med dagens kostråd.


Och därmed blir ditt personangrepp mot Annika Dahlqvist inte bara elakt, utan även helt ogrundat.


Däremot kan du ha en ganska god poäng att dagens kostråd är styrda av profithunger snarare än om omtanke om människor.


Billiga raffinerade kolhydrater och socker är mycket billigare att framställa än "riktig" mat, och därmed blir det mer pengar över till vinstmarginalen.