2012-06-24

Nato vill provocera fram ett nytt krig

Natomarionetterna i Ankara gör idag hotfulla utspel mot Damaskus, efter att Syrien i självförsvar skjutit ned ett turkiskt Natoplan på spaningsuppdrag över landet. Att den av CIA-infiltation hårt pressade antiimperialistiska syriska ledningen försöker försvara sitt lands gränser mot utländsk aggression och inblandning utmålas nu av Bonniermedia som en syrisk krigsförklaring mot Turkiet och Nato, trots att det är uppenbart för envar att situationen är den direkt motsatta.

Vad som i själva verket har hänt är att de turkiska Natomarionetterna av sina herrar i Washington blivit uppmanade att utföra upprepade kränkingar av syriskt luftrum, just för att provocera fram en reaktion av detta slag. Natos imperialistiska planer är därefter att med denna incident som förevändning förklara krig mot regeringen i Damaskus.

Vad man önskar åstadkomma med detta är att upprepa vad man gjorde i Libyen. Ett antiimperialistisk folkligt styre skall krossas och en marionettregim skall installeras i dess ställe. På så sätt så utplånar man en motkraft till den imperialistiska sionistregimen, på samma gång som man lyckas lägga beslag på ännu ett folks oljetillgångar.

Som tur är finns fortfarande Kina och Ryssland som antiimperialistiska krafter i FN:s säkerhetsråd, vilket lär omöjliggöra dessa lömska planer den här gången. Med Pekings och Moskvas hjälp kommer vi att se till att det inte blir någon upprepning av den libyska tragedin!

DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, SvD1, SvD2, SvD3, SR1, SR2, SR3, SR4, SR5, SR6, GP,

12 kommentarer:

Anonym sa...

helt rätt. omvärlden måste stoppa krigsmaskinen (Nato). Tyvärr sverige är en aktiv medlem nu.

Anonym sa...

@anonym
Vafalls vad sägs om att veta fakta istället för att blunda så att verkligheten stämmer med vad man vill se?
Sverige är fortfarande Neutralt och inte aktiv medlem av Nato, fakta! Sök på Nato medlemsländer så ser du.. //Pelle

Anonym sa...

NATO är en skitorganisation.
Men det är tragiskt att se att stor del av vänstern idag är så naiv att man tror att allt som är emot NATO/USA är fint och blommigt.

Inse att både Syrien och Nato styrs av idioter,vi ska inte stödja diktaturer bara för att vi avskyr kapitalism.

Anonym sa...

Detta är anledningen till att jag står politiskt neutral; jag slipper skygglapparna.

Det enda som intresserar mig är att folks rättigheter uppehålls och att de inte behandlas som kräk av den egna staten. Vilket uppenbarligen är vad som sker i Syrien.

Säg vad ni vill, men en förändring behövs.

Wunder sa...

Hmmmm ... inte för att jag gillar NATO. Men jag kan svårligen tänka mig att NATO har uppmanat Turkiet att retas med Syrien för att få till en konflikt.

Och inte heller tror jag Syrien behöver skjuta ner ett plan för att försvara sig.

Det här handlar nog bara om en pilot som flög för nära Syrien och en knäpp Syrian med lite för ivrigt avtryckarfinger.

Och sedan gick det som det gick.

Anonym sa...

Jag tror bestämt att en foliehatt skulle passa bra som rekvisita när du lägger fram dina teorier.

Anonym sa...

Det Sverige kan göra i det här läget är att bojkotta israeliskt vin.

Anonym sa...

Kamrat,

det sköna med konspirationer är att världen blir så enkel. Det knepiga är att det väldigt sällan blir rätt, men eftertänksamhet och fakta är inget adelsmärke för kamrater vigda åt konspirationer.

Kom ihåg sänkningen av den sydkoreanska fregatten samt den nordkoreanska artilleribeskjutningen av Sydkorea. Många kamrater hävdade att detta var illvilliga komplotter av imperalistiska krigsherrar i USA för att slå till. En annan kamrat hävdade på fullt allvar att när USA skickade in sitt äldsta hangarfartyg i Persiska viken så var det endast för att locka fram en attack av Iran för att sedan kunna slå till. Well, well - när kan vi förvänta oss attacken?

Dessutom är Syrien oljeproduktion inte av vikt. De har knappt 0,5% av värlsvolymerna (producerar lite mer än Thailand, men lite mindre än den amerikanska delstaten North Dakota).

kalle sa...

Pelle tror du verkligen att Sverige är neutral, går du på sådana lögner längre. Sverige har aldrig varit neutral.En hemlig Nato militär övning i Sverige är ett litet ex. Sverige är inte medlem officielt det vet vi, men är mer aktiv än dem som är medlemar. Några som skriver här Har blivit förfiftade av media och tror att Assad är diktator. Väst media vill förklara Assad som en diktator som dödar sitt folk,för att legitimera en eventueel militär invation. Assad är en populär ledare. Det är väststödda Wahhabiter som härjar i landet och dödar både civila och militärer.

Johnny sa...

Det märks att propaganda verksamheten går på högvarv nu, många olika rapporter i nyhetsflödet, vem ljuger och vem talar sanning?

Tvivlar på nyheten att Turkiet blev beskjutet igen.

Sionisterna i USA och Israel är på krigsstigen igen, men Syrien är inte lika lätt byte eftersom de har ett mycket bra ryskt luftvärn som skjuter ner allt från missiler, flygplan och granater, samt att syrierna verkar kunna hantera det väl.

Anonym sa...

En deckare
Den 21/6 landade det syriska flygplanet i Jordanien. Piloten gick med på att folja en order från Nato under utpressning och hot. En dag innan alltså den 19/6 reste pilotens famlj till Jordanien. Flygplanets shiffra (kod) skickades till Israel för att avkodas. Nästa dag den 22/6 två turkiska flygplan får samma kod och skickas till Syrien Fulla med vapen. Nato trodde inte att syriska underrätelsetjänsten skulle avslöja planen så fört ( flygplanen har ju samma kod som ala syriska flygplan nu). Samma dag skjuter Syrien ned dem två turkiska flygplanen. Väst/Usa blev rasande för att deras plan misslyckades. Målet var att dem turkiska flygplanen ska flyga över syrien och bomba och skapa et offert-zon. Sen sprider Väst att Syriska avhoppade piloter var det som bombade.

Anonym sa...

Ok måste ha missat att Sverige har gått med i Nato bland all kommunistpropaganda här Ryssland är nog åxå med i NATO enligt ert resonemang då de är engagerade i diktaturen Syrien Enligt skäggens siffror är deras produktion under 30 promille av världsproduktionen dvs en nullitet
En av systrarna