2012-06-26

Klimatförändringarna berövar arbetarna på sin semester

Inget pris är för högt för de skrupellösa företagarna och de giriga Wall Streetbörsmäklarna då de vill lägga miljard efter miljard av stulet arbete till sina privatförmögenheter. Deras förtryck av arbetare runtom i världen har inte hejdats, tvärtom har det i globaliseringens fotspår kunnat expanderas ända till Folkrepublikerna Kina och Kampuchea.

På senare år är det inte bara arbetare som krossats i detta blinda penningstinga maskineri. Regnskogar skövlas, mangroveträsk utdikas och utsläppen av växthusgaser tilltar för varje år. Konsekvenserna i förändrat klimat blir tydligare och tydligare för varje år som går. Den svenska sommaren regnar bort och arbetarklassens hjältar får inte njuta sin ledighet, ens efter elva måndader i kapitalets grottekvarnar.

Att flera ungdomar idag skadades av ett av klimatförändringarna orsakat åskoväder på en proggfestival i Dalarna kan emellertid vara droppen som får bägaren att rinna över. När arbetarklassen inte ens får fira semester utan att drabbas av kapitalisternas hänsynslöshet har det gått för långt.

DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7, SvD1, SR1, GP1, GP2,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, finns såna som du på riktigt eller? Blixten har alltid slagit ner här och där, det enda kapitalismen har gjort är dels att många människor kan samlas på ett ställe(moderna kommunikationer), dels att du kan få reda på om något dåligt hänt dem (moderna kommunikationer).

Anonym sa...

Är det inte parodi och humor att denna blog är reklamfinansierad?

Anonym sa...

Det är även Jinges, Svenssons och Sveriges kommunistiska partis(!) bloggar. Revolutionen är inte gratis, vilket visar varför den behövs. Men som kamrat Lenin så vältaligt uttryckte det, "den siste kapitalisten kommer att sälja är det rep med vilket vi ska hänga honom".

Anonym sa...

Jag hade också tittar genom individuell precis som det av någon annan webbsida.