2012-06-26

EU-kommissionens antifeministiska plan

Det nyliberala EU-kommisionen förnekar sig inte. Efter dess propagandafilmer om eurons förträfflighet har den nu släppt en film med det påstådda syftet att locka fler kvinnor till forskarvärlden. Den som bemödar sig att faktiskt se filmen inser dock snabbt att detta bara är ett svepskäl.

Filmens syfte är i själva verket att vara en trojansk häst. Filmen vill under falska förespeglingar om jämlikhetssträvanden infiltrera och ta över feminismen. Liksom den hellenistiska aristokratin en gång i tiden med en trähäst tog sig förbi den hettitiska arbetarstadsstaten Wilusas - Trojas - stadsmurar, önskar EU med denna desinformationskampanj förlöjliga och förminska feministernas kamp.

I förlängningen är syftet att återbörda kvinnan till hemmet. Angela Merkels djupt socialkonservativa CDU, det av krigsförbrytaren Carl Bildt bakom kulisserna styrda Moderata samlingspartiet och de övriga nyliberala partierna i EPP önskar att en gång för alla göra slut på den feministiska kampen. Med europakrisen som ursäkt önskar de återskapa en mandsominerad arbetsmarknad där kvinnor endast är välkomna i rollen som pigor - tänk på RUT-avdraget - och lättklädda sekreterare, undergivna sina chefer.

Den här gången gick det dock inte som EU-kommissionen hade önskat. Media såg snabbt igenom den lömska planen och till och med Bonniermedia sällade sig snabbt till kören av kritiska röster.

DN, SvD1, SvD2

3 kommentarer:

Wunder sa...

he he .... tror inte det. Detta är snarare ett urspårat reklamexperiment av en övernitisk reklambyrå. De har först hitta på sloganen - "science is a girl thing". Sedan bar det bara utför.

Anonym sa...

Har skummat några bloggposter. Satir bör innehålla en skarp finess, ej blott hyperboli. Studera Badlands Hyena och lär.

Anonym sa...

Stora ord kastas omkring till hoger och vaenster, men faktum aer att majoriteten av vaerldens befolkning vet att kvinnor mar bra av att fa vara kvinnor, och maenn ska vara maenn. Denna 'kamp' som pagatt i Sverige och delar av Europa i ett par decennier nu kan bara sluta pa ett saett eftersom naturen och dess lagar alltid vinner i slutaendan. Sa fortsaett bara att odsla tid pa dessa meningslosa argument, detta ger oss andra tid att avancera pa andra plan, man tackar!