2012-06-28

Protesterna ger resultat

De drakoniskt hårda svenska migrationslagarna lindras nu något. Tack vare Miljöpartiet kommer inte längre de människor vilkas asylansökningar så kallblodigt nekats av de hjärtlösa byråkraterna på migrationsverket förvägras sina grundläggande rättigheter till samhällsservice som skolgång och sjukvård.

Upploppen i Tensta och utanför Sahlgrenska har kanske till slut fått regeringen att inse att den stenhårda migrationspolitiken inte fungerar. Folket accepterar inte längre den uppdelning av människor i första och andra klassens medborgare som så länge pågått!

DN1, DN2, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, SR1, SR2, GP1, GP2

29 kommentarer:

Anonym sa...

vad är du för en verklighetsfrånvänd tomte? "papperslösa" är folk som fått avslag på sin asylansökan för att dom inte har skyddskäl. Dom befinner sig alltså illegalt i landet. Och nu ska skattebetalarna stå för deras vård. Föreslår att sådana som du står för notan

Anonym sa...

Om vi ska släppa in och acceptera varenda person som kommer från utlandet hade vi idag haft över 18miljoner människor i lilla Sverige, tror inte att det är en så bra lösning alls faktiskt!

"Papperslösa" som de så konstigt kallas är alltså illegala invandrare i Sverige.

Låt oss ta hand om de som faktiskt finns i landet idag innan vi släpper in nytt folk!

Anonym sa...

Då ska "fattigpensionärer" och låginkomsttagare också få gratis tandvård..nån j*vla rättvisa ska det väl vara..!!

Anonym sa...

Det handlar om tusentals värnlösa barn! Vill du att samhället skall överge dem? Nä, vi som har en lite bättre människosyn applåderar denna överenskommelse. Sverige har återigen visat var skåpet skall stå!

Christer Schoultz sa...

Värnlösa barn??????? Värnlösa barn kan INTE betala smugglare 100 000-tals kronor för att komma hit.

Christer Schoultz sa...

Detta är en MASSIV förlust för humanitetens Sverige, som nu kommer översvämmas av illegala-invandrare som kommer ta upp plats som RIKTIGA behövande skulle haft. De som stöder detta lagförslag stöder även det indirekta massmordet på skyddsbehövande flyktingar som Nu aldrig får hjälp.

Sven Tycker sa...

Kanske skulle en del må bra av att träffa en del av de som ni kallar "illegala invandrare" så kanske ni skulle få en lite mer mänsklig och human syn på det hela.

N Dacke sa...

En seger för folkhemmet! Uppenbarligen går det att driva gräsrotspolitik. Fortsätt kämpa systrar på Sahlgrenska och kamrater i Tensta!

Anonym sa...

Konstigt att inte politikerna vet hur det fungerar i verkligheten. Min syster arbetar på en av Stockholms största akutmottagningar. De har där ALDRIG nekat någon vård, aldrig någonsin.De är redan nu skyldiga att ge vård åt ALLA som söker sig dit. Ett stort problem är dock att vissa utnyttjar ambulans som gratistaxi in till stan,trots att de inte är ett dugg/eller mycket lite sjuka.Vilket kostar mycket extra resurser samt att det riskerar livet för de som verkligen behöver akut sjukvård. Tycker det är fel att vinna politiska poäng genom att påstå att papperslösa inte får vård när detta inte stämmer.

Anonym sa...

Då ska väl i rimlighetens namn även rånare och mördare som ännu inte gripits, samt förrymda fångar också erhålla samma förmån?

Anonym sa...

Sverige hade varit ett mycket mer välmående land ifall vi haft 18 miljoner invånare. Med en större "kaka" blir det mer åt alla. Var istället glad över att så många söker sig till vårt kalla ogästvänliga land. Sverige som nation är byggd av invandrare och vi behöver ännu fler, för välfärdens skull. Fram för mer hjärta och hjärna i diskussionen!

Anonym sa...

Mina kära kommentatorssystrar och bröder! Om ni inte har insett att detta är en satirisk blogg så är ni bra korkade.

Anonym sa...

@Anonym 28 juni 2012 10:03

Jovisst, men nog ligger den snubblande nära verkligheten - kolla länksamlingarna till höger :-)

/KM

Anonym sa...

Fantastiskt, tack till er skattebetalare!! Har själv lösa planer på en utökning av mitt företag i det land jag nu bor. Här finns ingen gratis sjukvård men det är fritt fram att åka på semester som turist till Sverige. Väl framme så kastar man sina papper, ansöker om asyl och vips så får man gratis vård. Svåra sjukdomar och operationer kommer mitt "vård" företag ordna speciella vårdpaket där man för en billig avgift blir erbjuden en paketresa. Det bästa av allt, jag behöver inte investera en krona... TACK!!!

Anonym sa...

Till Sven Tycker:
Tack, jag träffar de "papperslösa" varje dag. De sitter på lokala fiket, när jag är på väg till eller från jobbet, de rånar mina barn i köpcentrumet och anlägger mordbränder lite här och där.

Anonym sa...

Citat: "De drakoniskt hårda svenska migrationslagarna... "
..
Du skämtar antar jag...

Anonym sa...

Du get uttryck för en fruktansvärd människosyn. Vart har värdegrund och humanitet tagit vägen? Fri sjukvård ÄR en mänsklig rättighet! En rättighet som innefattar alla. Man är inte mer människa bara för att man är född och uppvuxen i Sverige. Vi är alla människor och världsmedborgare! Nationer är bara destruktiva konstruktioner!

Anonym sa...

"Sverige som nation är byggd av invandrare och vi behöver ännu fler, för välfärdens skull"

Sverige byggdes upp som stornation för flera hundra år sen och industrin grundlades av svenska arbetare på 1800-talet, det var så Sverige blev en industrination. Det är bara okuuniga som smädar landet med att säga att invandrare byggt upp Sverige!! F... O.. K.. JÄVEL!!

Anonym sa...

VILKEN J... KOMMENTAR!! "De drakoniskt hårda svenska migrationslagarna " Du har då inte mkt vett i skallen!!

Anonym sa...

Papperslösa och gömda har nåt att dölja om man inte har sina papper iordning. Dom ska anses som illegala flyktingar och skickas tillbaka till sitt ursprung. Har man nåt att dölja för myndigheter är man inte legal att söka asyl!!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Ja-a. Och så står svenskarna och väntar på sina operationer etc vård.
Det är lätt att dela ut andras=skattebetalarnas pengar!
Tyvärr är politikerna, oavsett parti, mest intresserade av val fjäsk än reality!
Svenska folk får vad den förjtänar, lätt lurade!

Herr Nilsson sa...

Gratulerar, lyckad provokation. Håller du på med något forskningsprojekt?

Anonym sa...

Men kära vänner...det är helt uppenbart att bloggskribenten är ironisk. Hint: Bloggens slogan talar om "röda halmdockor". Vad brukar begreppet "halmdocka" syfta på i retoriska sammanhang?

Anonym sa...

Nu är det dags att ge papper till alla papperslösa.
Det kan väl ändå inte räcka med att ge barnen fri skolgång och nu vård till alla som inte reser härifrån efter domstolsbeslut?
Det är ju bara halvvägs mot målet att riva all gränsbevakning runt våra gränser och duka upp ett fullt dukat bord åt alla som vill komma hit!

Anonym sa...

Eftersom alla vet att invandring lönar sig för Sverige samt att curry är väldigt gott så tycker jag att vi skyndar oss med att importera de 450 miljoner människor i indien som klassas som extremt fattiga. För vi är väl medmänniskor, inte monster eller hur? Om vi sedan fortsätter med att ta hit ca 80 miljoner nya fattiga individer året därpå, så gör vi äntligen något för världen!

Anonym sa...

Kryp du tillbaka under din rasrena sten och ät din sill och ditt kornbrön medan vi andra njuter av mångkulturen!

Anonym sa...

Helt fel,

Det är givetvis högerregeringens vurmande för familjen i centrum som gör att släktfejder uppstår. Nä, fram med allmän adoption i Sverige. Mao, ingen får behålla sina egna barn eller släktingar. Då slipper vi allt detta våld.

Gubben sa...

Äntligen ger vår kamp mot illasinnade högerkrafters tyranni resultat!