2012-06-27

Handlarnas profit går före allt

I det nyliberala Sverige anno 2012 går stora grupper människor hungriga. Människor har drivits från sina jobb, barnfamiljer vräks från sina lägenheter och de papperslösas medborgerliga rättigheter förhalas år efter år.

Nu dras tumskruvarna åt igen. Samtidigt som kooperationen drivs allt närmare en konkurs ger nu den välfärdshatande Reinfeldts och krigsförbrytaren Bildts nyliberala högerregering landets hjärtlösa privata handlare utökade befogenheter att portförbjuda oönskade element. Den spontanta omfördelning som tidigare kunnat ske förklaras vara "kriminella snatterier" och skall nu till varje pris stoppas.

Att vräkta barnfamiljer därmed får gå till sängs hungriga är inget hinder. Med kooperationen krossad skall ingenting längre få komma mellan handlarna och profiten.

DN1, DN2, DN3

4 kommentarer:

Patrik sa...

Är detta ironi eller allvar?
Jag kan inte avgöra vilket som avses.

Kropotkins skägg sa...

Patrik - det måste vara ironi.

Det kränkta lingonet kan gärna öppna sin dörr och låta dessa snattar komma hem och ta för sig i det kränkta lingonets hem.

DET skulle man kunna kalla för en "spontan omfördelning". Det är ju bara schysst om de som är för dylika saker är de som ställer upp med saker att omfördela.

Anonym sa...

Och vad har detta blogginlägg med snattarproblemen vid Sergels Torg att göra? Tycker du att snattarna ska få härja fritt eller?

Anonym sa...

Ganska rolig ironi från lingot (om hemlösa barnfamiljer som går och lägger sig hungriga för att de "råkat" snatta och blivit portförbjudna ;-)). Men ironin åt sidan, känns det mycket bra att regeringen tar tag i det här problemet och helst tar bort begreppet "snatteri", som antyder något mindre allvarligt brott. Stöld är alltid stöld och ska straffas hårt och givetvis ska affärsidkaren ha rätt att vägra tjuven tillträde till affären i framtiden. Fattas bara!